Frida Siegrist Oliver

Papillon deltaker
Papillondeltaker, Bratsj
Frida

Frida Siegrist Oliver er født i 1998, og studerer bratsj hos Heidi Castleman og Carol Rodland ved The Juilliard School i New York, der hun nå har avsluttet sitt 2. studieår.

Frida startet å spille fiolin som 5 åring, og gikk etter hvert over til bratsj.Fra hun var 10 år var hun elev hos Soon-Mi Chung ved Barratt Due musikkinstitutt.

Som 13 åring ble Frida en av deltakerne til Stavanger symfoniorkesters ”Talentjakten”, som er en del av Statoils Morgendagens Helter. Som 16 åring ble hun godkjent som vikar i både Oslofilharmonien og Stavanger Symfoniorkester.

Frida har vært klassevinner i UMM i både solo og duoklassen.Våren 2016 ble hun tatt ut til å delta i Virtuos.

Fra 2013-2016 har Frida deltatt på The Perlman Music Program "littles",  et internasjonalt talentprogram ledet av Itzhak og Toby Perlman som rommer både 7ukers sommerkurs, vinterkurs, konsertmuligheter i New York, og også vårkurs i Tel Aviv.Gjennom dette programmet har Frida også fått spille kammermusikk med Itzhak Perlman.

Frida har flere ganger deltatt på Kronberg Academy, og deltok sommeren 2017 på Blackmore  International Music Academy i Berlin på mesterklasse hos tidligere solobratsjist i Berlinfilharmonien, Wilfried Strehle.

For sesongen 2018/2019 er Frida tatt ut til Talentprogrammet KonstKnekt, hvor deltakerne bl.a får tett oppfølging av mentorer fra Berlinfilharmonien.