Inga Våga Gaustad

Papillon deltaker
Papillon deltaker, Fiolin
Inga Sv -hvitt -April 2017 (1)

Inga er født 27/9-1998 og kommer fra Nesodden. Hun er nå bosatt i Berlin, der hun studerer hos professor Kolja Blacher ved Hochschule für Musik Hanns Eisler.

Inga fikk sine første fiolintimer som sju-åring på Nesodden kulturskole, og hadde Maria Degerfors og Igor Rybak som lærere på Nesodden. Fra 2010 til 2017 var Inga tilknyttet Barratt Dues talentutviklingsprogram «Unge Talent». De to siste årene på Barratt Due hospiterte hun også ved instituttets høyskoleavdeling, samtidig som hun gikk på musikklinjen på Edvard Munch videregående skole i Oslo. På Barratt Due hadde hun Eileen Siegel, Geir Inge Lotsberg og Henning Kraggerud som hovedinstrumentlærere.

Inga fullførte videregående skole med fordypning i musikk, dans og drama i juni 2017.                     

Gjennom årene på Barratt Due har Inga fått undervisning av en rekke fremstående utøvere og pedagoger fra inn- og utland, deriblant Robert Rozek, Dora Schwartsberg, Mauricio Fuks, Stephan Barratt Due, Lukasz Blaszczyk og Iskandar Widjaja. Hun har også spilt på mesterklasser for Nam Yun Kim i Sør-Korea, og Nicola Benedetti i Gøteborg.

Hun har ellers deltatt på mange mesterklassekurs i regi av Valdres Sommersymfoni, og videre på Voksenåsen/Oslo, i Schleswig-Holstein med Ana Chumachenko, i Astona med Robert Rozek og i Arosa med tangofiolinisten Leonardo Ferreyra.

Inga har deltatt i musikkonkurranser siden 13 års alderen, og kan vise til flere førstepriser fra Ungdommens Musikkmesterskap, Sparre Olsen og Midgardkonkurransen. Drømmestipendet ble hun tildelt allerede i 2011. I 2015 vant hun DNB nasjonale solistkonkurranse – og i 2016 fikk hun andreprisen i Nordstrand musikkonkurranse. Som 17-åring var Inga var en av fire finalister i NRK-konkurransen Virtuos, og spilte i mars 2016 med KORK på den direktesendte finalerunden på NRK1. Inga har videre vunnet solistprøvespill og vært solist med Trondheim Symfoniorkester i Olavshallen (april 2016), og hun har spilt med Kaunas City Symphony Orchestra på musikkfestivalen Fjord Cadenza på Sunnmøre (august 2016). På 17. mai 2016 var hun solist med Oslo Symfoniorkester på Oslo Kommunes store utendørs festkonsert på Akershus festning. I 2016 var hun også med på Dextra/Unof-konseptet «Drømmekonserten», hvor hun i tillegg til å framføre Svendsens «Romanse» med Volda Ungdomssymfoniorkester blant annet spilte argentinsk tango – en musikkform hun alltid har vært opptatt av.

Inga er ellers en dedikert kammermusiker og har siden opprettelsen i 2013 vært fast tilknyttet den prisvinnende strykekvartetten Alegrar.

Inga har gjennom årene opptrådt på et stort antall konserter, festivaler og større og mindre arrangementer. Ikke minst lokalt på Nesodden har hun ofte bidratt med egne avdelinger på arrangementer og veldedige konserter. Her deltok hun blant annet under avdukingen av minnesmerket for Utøya-ofrene.