Solveig Skogdal

Papillondeltaker
Papillondeltaker, Fagott
Solveig Skogdal

Solveig Irene Primberg Skogdal fra Tromsø er født i 2003.

Hun spiller både fagott og jazz-piano. Hun begynte å spille fagott da hun var 7 år. Hun hadde landsdelsmusiker Anton Biehe, fra Narvik, som lærer fra hun var 7 til 14 år. Hun har nå Jon Halvor Lund fra «Den Norske Opera og Ballett» som lærer. Hun har i tillegg hatt timer og mesterklasser med Alessandro Caprotti, Dag Jensen, Eirik Birkeland, Roman Reznik, Sara Warner Vik, John Miller, Pierre Xhonneux, Jussi Särkke og Per Hannevold. Hun har også deltatt på fagottsymposium i 2016 og 2017.

Solveig er elev ved Kulturskolen i Tromsø. Siden 2014 har hun deltatt i kulturskolens fordypningsprogram, både på fagott og jazz-piano. Hun er nå i gang med sitt fjerde år i Konservatoriets talentutviklingsprogram «Unge Musikere». Hun spiller i tillegg i flere kammermusikkprosjekter sammen med konservatoriestudenter.

Solveig er fast medlem av Tromsø Byorkester og Ungsy (Samarbeidsprosjekt mellom NOSO og Kulturskolen i Tromsø). Hun har vært med i NUS (Norbottens Ungsomssymfoniorkester), Toppensymfonikerne, Norsk Barnesymfoniorkester. Hun spiller nå i sin andre periode i NUSO (Norsk Ungdomssymfoniorkester).

Som vinner av en solistkonkurranse i Tromsø, var hun i 2018 solist med Ungsy-orkesteret med 1. sats av Webers fagottkonsert.

I 2017 vant Solveig Grand Prix i den internasjonale konkurransen Stages of the Growth i Arkhangelsk. Hun har 2 ganger kommet videre til den nasjonale semifinalen i UMM, og fikk i 2018 1. pris.

Solveig mottok i 2016 et talentstipend på 27500 kroner fra Sparebank1 Nord-Norge, og mottok i 2017 Drømmestipendet. 

I tillegg til å spille fagott er Solveig en aktiv jazz-pianist, både lokalt i storband, som solist og i jazzband. Hun har gjennom mange år vært elev ved Barnas Jazzhus/Improbasen i Oslo, og har vært med på en rekke jazzfestivaler og workshops i Oslo, Sapporo, Leipzig og Ribe. I juni 2018 fikk Solveig sjansen til å spille sammen med jazzpianisten Jan Gunnar Hoff på åpningsseremonien for et nytt parkert piano.