Amalie Marie Thing Helseth

Papillondeltaker
Papillondeltaker, Cello
Amalie

Amalie Marie Thing Helseth (f. 21.11.2000) er fra Oslo, og begynte å spille cello da hun var fem år hos Tove Sinding-Larsen ved Barratt Dues musikkinstitutt. Fra 2015-2019 hadde hun Ole Eirik Ree som sin lærer, og nå studerer hun hos Johannes Moser på musikkhøyskolen i Köln.

 

Hun har opp igjennom mottatt en rekke priser i nasjonale konkurranser, som blant annet i Sparre Olsen konkurransen og Midgard konkurransen. I 2018 ble hun tatt ut som semifinalist i NRKs solistkonkurranse «Virtuos» og senest kvalifiserte hun seg til superfinalen i Ungdommens Musikk Mesterskap. Hun mottok også nylig drømmestipendet og kulturstipendet i Eidsvoll.

 

Amalie er også en svært aktiv kammermusiker og er godt etablert i pianotrioen «trio HIA». Sammen har de for eksempel spilt på Horten kammermusikkfest og i 2018 var de en del av Trondheims internasjonale kammermusikkfestivals ungdomsprogram.

 

Det neste som står for tur er konsert med Oslo symfoniorkester den 29. februar. Der skal hun fremføre hele D.Shostakovitch cellokonsert no. 1.